Handleidingen

Osiris mail

Op initiatief van ORAS heeft de TU ervoor gezorgd dat je automatisch een mail kan krijgen wanneer er een nieuw cijfer is ingevoerd in Osiris. Deze functie moet je wel nog eerst zelf aanvinken. Hoe je dit doet lees je in onderstaande handleiding.

Handleiding Osiris mail

Gratis Microsoft Office

Als student aan de TU Delft heb je gratis toegang tot het downloaden van de Microsoft programma’s Word, Excel, PowerPoint en meer. Hoe je toegang krijgt tot “Office 365” lees je in de handleiding hieronder.

Handleiding gratis Office 365

Virtual Software

Met Virtuele Software heb je overal toegang tot jouw TU bestanden en programma’s. Virtual Software is een Initiatief van ORAS wat in 2013 gerealiseerd is. Wanneer je de Citrix Receiver download via de store voor je smartphone, tablet of via http://receiver.citrix.com/ voor je laptop kan je overal waar je een internetaansluiting hebt inloggen op de virtuele desktop van de TU. De software draait niet meer op je eigen device, maar op de servers van de TU en je hebt altijd jouw TU bestanden en programma’s beschikbaar.

We hebben twee handleidingen geschreven om gebruik te maken van deze virtuele software:

Het systeem rondom virtuele software is nog vrij nieuw, dus het kan zijn dat jij tegen dingen aanloopt die niet werken zoals jij het fijn vindt. Loop je ergens tegenaan? Laat dit dan weten via ict@oras.nl.

Mobiel printen

Door ORAS kan je ook via je mobiele telefoon of tablet heel gemakkelijk documenten printen op de printers van de TU! Hiervoor is de app ‘Ricoh myPrint’ nodig.

Ben je benieuwd hoe je snel kan beginnen met mobiel printen? Lees dan onze handleiding!

Handleiding mobiel printen

Gesponsord door