Solliciteren voor ORAS?

Solliciteren voor ORAS?

Solliciteren voor de ORAS fractie?
Lijkt het jou super leuk om je een jaar in te zetten voor de actieve en gemotiveerde student van de TU? Wil jij jezelf een jaar ontwikkelen naast je studie? Denk jij dat je geschikt bent om fulltime ORAS te vertegenwoordigen in de Studentenraad? Kortom: wil je solliciteren voor de ORAS fractie van studiejaar 2021-2022? Mail dan je CV met motivatiebrief voor 14 december 2020 naar sollicitatie@oras.nl!

Weet je nog niet zeker of je wil gaan solliciteren en heb je vragen? Dan kan je ons altijd mailen op QQ@oras.nl of bellen via 06 81774330 of 06 47288903.

Het is misschien nog niet helemaal duidelijk waar je je dagelijks mee bezig houdt wanneer je in de ORAS fractie zit. Daarom hieronder een paar voorbeelden wat op een dag voorbij kan komen.

Elke maand hebben wij een vergadering met het College van Bestuur. Hierin praten wij met hen over allerlei onderwerpen die zich afspelen op de universiteit. Wij hebben op een aantal onderwerpen instemmingsrecht (wat betekent dat een plan niet door kan gaan als wij nee zeggen tegen een plan) en adviesrecht (het CvB moet ons advies over het onderwerp overwegen en kan het alleen met een geldige reden afwijzen). Daarnaast hebben we initiatiefrecht (wij kunnen zelf onderwerpen aankaarten waar het CvB op moet reageren).
We hebben veel contact met studie- en studentenverenigingen om zo input te verzamelen over de TU Delft en de problemen die (bij studenten) spelen.
Ook hebben we veel contact met medewerkers van de universiteit. Om sommige plannen te realiseren hoef je niet eerst langs het CvB maar kun je dit direct via medewerkers voor elkaar krijgen. Je merkt dat medewerkers erg graag op de hoogte zijn van de mening van studenten en erg bereid zijn te helpen!
Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld de voortgangseis van aantal ECTS voor RPF (RAS-maanden) weten te schrappen. Dit zorgt ervoor dat iedereen de waardering van de TU Delft krijgt die hij/zij verdient ongeacht het behaalde aantal studiepunten.
Daarnaast is er een groot aantal onderwerpen waar wij dagelijks afspraken voor hebben. Voorbeelden hiervan zijn studieplekken, onderhandelingen over RPF-maanden, X (voormalig sport & cultuur), een interactieve gebruiksomgeving van Collegerama, de landelijke politiek op het gebied van onderwijs en wat dit jaar een grote verandering met zich mee bracht: Covid-19.