Word actief bij ORAS!

Zou je graag actief willen worden bij ORAS, maar weet je nog niet zo goed wat je precies kan doen? Dan zit je op deze pagina goed! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om bij te dragen aan ORAS. Zie de flowchart hieronder voor de opties en lees verder voor meer informatie.

Lid worden

Wil jij laagdrempelig meedenken over de richting die de TU Delft op moet, langskomen op onze evenementen en nog veel meer? Word dan voor maar 10 euro per jaar lid van ORAS! 

Hieronder een lijstje met alle voordelen van het ORAS-lidmaatschap:

  1. Toegang tot alle ORAS activiteiten zoals pub quizzes, borrels, poolen en nog veel meer
  2. Toegang tot inhoudelijke discussieavonden
  3. Input geven over de koers van de partij
  4. Deelnemen aan ALV’s
  5. Meedoen met commissies, bestuur en fractie
  6. Op een leuke, laagdrempelige manier kennis maken met ORAS en de TU Delft
  7. Updates krijgen over waar ORAS mee bezig is via de maandelijkse nieuwsbrief en appgroepen
 

Klik hier om het lidmaatschap aan te vragen!

Commissies

ORAS heeft verschillende commissies waarin studenten zich actief inzetten voor de vereniging ORAS. Gedurende het hele jaar organiseren de commissies activiteiten die open zijn voor geïnteresseerde Delftse studenten. ORAS heeft drie commissies: de Activiteitencommissie, de Aquisitiecommissie en de Campagne Organiserende Commissie. 

ORAS commissies bestaan uit enthousiaste studenten uit alle studiejaren van verschillende studie- en studentenverenigingen in Delft. Iedere commissie wordt begeleid door een ORAS bestuurslid en gemiddeld besteden de commissies vijf uur per week aan ORAS. Enthousiasme van commissieleden wordt zo veel mogelijk aangemoedigd: commissieleden zijn naast hun commissiewerk uitgenodigd om mee te doen met meer ORAS activiteiten en worden actief betrokken bij de vereniging.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan een commissie? Stuur dan een mailtje met je motivatie en korte introductie van jezelf naar bestuur@oras.nl!

Meer informatie over de commissie kun je hier vinden: Commissies – ORAS

Bestuur

Het bestuur van de vereniging van ORAS bestaat uit vier studenten met verschillende studieachtergronden die actief zijn bij verschillende verengingen. Het bestuur bestaat uit drie (standaard) bestuursleden (voorzitter, secretaris en penningmeester) en uit een vierde bestuurslid (algemeen bestuurslid) dat tevens fractielid is. Hierdoor wordt een goede communicatie en samenwerking tussen bestuur en fractie gegarandeerd. De vereniging bestaat uit ongeveer 200 studenten die verder kijken dan alleen studiezaken en zich interesseren in medezeggenschap en beleidsvoering binnen de TU Delft.

Verdere informatie en het huidige bestuur kun je hier vinden: Huidig bestuur – ORAS

Fractie

De fractie van ORAS vertegenwoordigt ORAS fulltime in de studentenraad. Ieder jaar rond november starten we met het zoeken naar een nieuwe groep die vol enthousiasme aan de slag wil gaan. Houd tegen die tijd de socials in de gaten en neem voor verdere vragen contact op via fractie@oras.nl

Verdere informatie en het huidige fractie kun je hier vinden: Huidig fractie – ORAS

Wil je meer weten?

Waarschijnlijk zit je nadat je dit gelezen hebt nog met veel vragen. Voor vragen over lid worden, commissies of bestuur kun je het best een mailtje sturen naar bestuur@oras.nl. Alle vragen over de fractie kunnen naar fractie@oras.nl. Algemene vragen over ORAS kunnen naar info@oras.nl Langskomen voor een koffietje kan natuurlijk altijd ook!

nl_NLNL

Je kan NU stemmen voor de Studentenraad/ You can NOW vote for the Student Council!